Bijna iedereen deze dagen heeft gehoord van de term Android. Het is een Linux-gebaseerde multithreaded open source en volledig gratis besturingssysteem van Google dat een revolutie in onze wereld heeft. Maar hoe kunnen we deze technologie het beste gebruiken voor ons bedrijf? Simpel: bouw een app op maat voor uw bedrijf van een Android-app-ontwikkelingsbedrijf!

Complexiteit in mobiele ontwikkeling

Mobiele ontwikkeling is niet altijd een eenvoudig proces. Tuurlijk, de SDK (Software Development Kit) is beschikbaar voor gratis download en een andere gratis download, de Eclipse open-source IDE ondersteuning van mobiele ontwikkeling, maar er is een aantal extra complexiteit achter de schermen. Het platform als een ingesloten besturingssysteem draait op verschillende apparaten.

Wat er misschien goed uitzien op een Samsung-apparaat is misschien niet geschikt voor HTC. Wat werkt voor HTC werkt misschien niet voor Google’s Motorola-telefoons. En natuurlijk, je zou niet de identieke functies van een tablet in vergelijking met mobiel. Daarom is het belangrijk om een professioneel bedrijf voor het ontwikkelen van mobiele toepassingen te hebben om uw apps voor u te bouwen.

Waarom een app bouwen?

Een app is meestal ontworpen om te voldoen aan een belangrijke functionaliteit die is de kritische ‘selling point’ of USP. Vanwege de opkomst van het internet en websites als onderdeel van ons dagelijks leven, zijn we afhankelijk van het internet voor alles van algemene winkelen tot zelfs trein ticket boeken. Dit stelt ontwikkelaars in staat om een zogenaamde Web API (Application Programmer Interface) te gebruiken om mobiele telefoons en tablets in staat te stellen te communiceren met websites en services uit te voeren.

Vandaar dat we apps hebben om te winkelen, reizen, onderzoek, e-mail, UI-aanpassing, games, muziek, websites… de lijst gaat maar door. Apps zijn geschreven voor bijna elke computerbehoefte onder de zon. En dat heeft toegestaan onze mobiele telefoons en tablets om een deel van ons dagelijks leven door het omgaan met onze e-commerce behoeften. Onze identiteiten zijn nu nauw verbonden met de apparaten die we gebruiken.