De concurrentie is inmiddels behoorlijk toegenomen in het bedrijfsleven. Voor jonge ondernemers is het tegenwoordig gemakkelijk om zelf een bedrijf op te starten, mede door de mondiale digitalisering. Door het toenemend aantal bedrijven neemt de concurrentie sterk toe. Hierdoor is het van groot belang om als bedrijf op te vallen bij de consumenten.

Door op te vallen bij de consumenten, in positieve zin, zal de interesse van de consumenten gewekt worden. Zij zullen zich verdiepen in de producten of diensten die jij aanbiedt en mogelijk een klant worden. Toch blijkt het in praktijk lastig te zijn om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Er zijn diverse manieren om dit doel toch te bereiken, waaronder het design van jouw website.

De invloed van het website design

Uit een studie van Derek Halpern van Social Triggers blijkt maar weer dat de impact van een website design niet onderschat mag worden. Tijdens het betreffende onderzoek kregen vijftien deelnemers de opdracht om op het internet informatie op te zoeken in verband met hun persoonlijke gezondheid.

Vervolgens werd hen gevraagd om de eerste indruk over de diverse websites op papier te zetten. Hieruit bleek dat ruim 94% van de genoteerde opmerkingen gericht waren op het website design. Slechts 6% richtte zich op de inhoud van de website.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat bezoekers zich 15x meer richten op het design van een website dan op de inhoud op de website.

Welke opmerkingen kwamen regelmatig voor?

De meest voorkomende opmerkingen uit het onderzoek waren de volgende:

  • Geen passende naam voor de website
  • Te drukke lay-out
  • Onduidelijke navigatie
  • ‘Saaie’ website, te weinig kleur
  • Te veel tekst

Het design blijkt veel vertrouwen te wekken bij de bezoekers. Hierbij draagt de inhoud nauwelijks tot niet bij. Als website-eigenaar is het dus verstandig om jou vooral te richten op het design van de website. Dit is simpelweg de uitnodiging voor bezoekers om producten te kopen.

Hoe maak jij indruk met jouw website design?

Tja, prettig om te weten waar bezoekers zich op richten, maar hoe zorg jij dat je deze minpunten voorkomt? Vaak schakelen bedrijven een front end developer in. Dit persoon is gespecialiseerd in de voorzijde van een website, waaronder het design. Deze ontwikkelaar weten exact waar bezoekers naar kijken en welke wensen de bezoekers hebben. Indien jouw bedrijf geen groot budget heeft voor het inhuren van een front end developer, is het uiteraard ook mogelijk om een student developer in te schakelen.